Uitgesproken Floor – citaten in en over het leven van Floor

“Een indrukwekkend E-ervaringsboek!”

“In één ruk uitgelezen. Persoonlijk, beschouwend, respectvol. Ik zeg; verplicht op de boekenlijst van zorgverleners.”

“Zal velen in de zorg tot nadenken zetten! Wat heerlijk als je zo recht vanuit je hart kunt schrijven. Raak en raakt!”

 

 

“Hoe was jullie weekend?” “Oh, we hebben een heerlijke wandeling gemaakt, met z’n tweetjes, want de meiden wilden niet mee en ja, die zijn nu zo oud dat ze wel eventjes alleen thuis kunnen blijven” Niks bijzonders eigenlijk. En toch kwam deze opmerking binnen. Wij zullen zoiets nooit kunnen doen, samen even wandelen. Onze twee jongste dames van 7 en 5 kunnen we met gerust hart een half uurtje alleen laten. Wij kunnen Floor niet alleen thuis laten. Ze is 12. Ze is ernstig gehandicapt. Meervoudig Complex Gehandicapt, een MCGer. Of tegenwoordig politiek correcter EMBer, Ernstig Meervoudig Beperkt. Bijzonder dat er blijkbaar mensen zijn die zich druk maken om een politiek correcte term. Wij zeggen gewoon gehandicapt. Floor is gehandicapt, hartstikke gehandicapt. Woorden, je denkt er vaak niet eens bij na. En toch kunnen ze een onuitwisbare impact hebben op degene tegen wie ze uitgesproken worden. Positief of negatief.

 

Floor is nu 12 ½ jaar, een jubileum. Een moment om bij stil te staan. Vooruitblikken kunnen we immers niet. Floors toekomst is onduidelijk. Of nee, dat is het niet. Maar vooruitkijken is kijken naar wedstrijd waarvan je weet dat je hem gaat verliezen. Terugkijken is ook niet eenvoudig. Dan zien we wat we al verloren hebben. We staan dus liever stil nu, bij wat we gekregen hebben, wat we geleerd hebben, bij wat we gewonnen hebben!

 

De rode draad van het verhaal van Floor zoals het nu voor je ligt is het belang van woorden, van zinnen, van communicatie. Want uitspraken en situaties blijven bij. Ze geven steun en kracht, of soms juist frustratie, moedeloosheid. Dit boekje is 12 ½ jaar Floor en de dingen die uitgesproken zijn, door(zorg)professionals om haar en ons heen: Uitgesproken Floor. Ik nodig je uit om aan de hand van citaten een klein stukje mee te gaan met Floor en ons gezin. Ter inspiratie en reflectie, hoop ik.

 

Alsjeblieft!

Elke de Quay

December 2013

 

Download

Uitgesproken Floor – citaten in en over het leven van Floor

 

 

 

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte

 

én

 

Deel deze pagina via Social Media