Moeder gaat beter in gesprek

“Als het nu een gezond pubermeisje was dat met haar vrienden naar het strand gaat, maar zo’n meisje als Floor…” En ook: Gelukkig heb ik in oktober 2007 onze kinderarts en neuroloog kunnen overtuigen om, samen met nog enkele andere betrokken specialisten, samen met mij aan één tafel te gaan zitten om te brainstormen over een mogelijke verklaring.

 

Uit onze carrière binnen het medisch circuit leest u een bloemlezing van goede en minder goede ervaringen. Daarnaast presenteer ik de visie die ik vanuit Beter in Gesprek uitdraag: communiceren en samenwerken doe je samen.

 

Ik hoop dat u tussen de regels van Floors verhaal door een aantal dingen gelezen hebt. Wij hebben veel zorgen om Floor. Maar genieten is ook belangrijk, of misschien nog wel het belangrijkste: haar laten genieten van het leven en wij op onze beurt genieten van haar. Haar lach laat ons veel zorgen even vergeten. Om goed voor haar te zorgen heb ik veel informatie gezocht. Met die kennis heb ik het complexe puzzeltje Floor leren kennen, ben ik haar medisch specialist geworden. Ik voel me verantwoordelijk voor het observeren, het tijdig signaleren, het inschakelen van de juiste professional, het correct verwoorden van de voorliggende zorgvraag, het implementeren van de behandeling en het evalueren hiervan. Om hierbij erkend en gestimuleerd te worden heb ik moeten strijden. Ik heb slechte ervaringen met het medisch circuit, maar ik heb gelukkig ook veel goede ervaringen. Alleen door het samenwerken met professionals is de uiteindelijke diagnose gesteld en werken de direct betrokkenen met mij gemotiveerd en geïnteresseerd aan de levenskwaliteit van Floor.

 

Omdat ik vind dat er veel verbeterd kan worden in de communicatie en samenwerking tussen medisch professionals en ouders van een kind met een chronische zorgvraag heb ik besloten mijn ervaringsdeskundigheid in te zetten. Ik heb mijn bureau Beter in Gesprek opgericht omdat ik vind dat een goede samenwerking tussen medisch professional en ouders van cruciaal belang is in de behandeling van en zorg voor een kind met een chronische zorgvraag.

 

Download
Moeder gaat beter in gesprek – VKS Wisselstof januari 2010

 

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte

 

én

 

Deel deze pagina via Social Media