Over Beter in Gesprek

over-beteringesprek

Als ervaringsdeskundige stapel ik kennis en kunde in de zorg; Dit maakt mij jouw partner in dialooggestuurde zorg!

Ruim 13 jaar ervaring als mantelzorger, moeder én dochter van een zorgvrager: ontelbaar veel zorgprofessionals en zorginstellingen gesproken en gezien!

Jarenlange ervaring als trainer en coach, spreker en auteur; als partner in dialooggestuurde zorg!

 

 

Beter in Gesprek beweegt tot dialooggestuurde zorg
Dialooggestuurde zorg is optimale zorg. Het resultaat van goede samenwerking en communicatie tussen een betrokken professional en een goed toegeruste zorgvrager. Als partners geven zorgvrager en professional samen het juiste antwoord op de juiste zorgvraag. Sleutelwoorden zijn communicatie, vertrouwen en respect, betrokkenheid, verantwoordelijkheid, (eigen) regie en (zelf)management.

Dialooggestuurde zorg vraagt een beweging, een ontwikkeling van zowel professionals als van zorgvragers. Het vereist kennis en vaardigheden en motivatie. Motivatie om met en voor elkaar te willen delen en vermenigvuldigen, verdiepen en bundelen, samen de zorg beter maken. Deze beweging gaan we samen maken! Want optimale zorg, dat willen we allemaal!

 

Ervaringsdeskundigheid
Ervaringsdeskundigheid is een optelsom van ervaringen en een open, brede kijk op de invulling van een chronische zorgvraag en -antwoord. Het is immers niet alleen inleven, maar aan den lijve ondervonden hebben en die ervaringen positief en constructief inzetten met als doel ‘hoe kan het beter’. Met een open, kritische blik zoek ik naar verbeterpunten in de zorg, waar begrippen als samenwerking en eigen regie vorm krijgen; waar kwaliteit verhoogd en kosten verlaagd worden. Ik verzorg trainingen en coaching, presentaties en kan gesprekken leiden of de rol van dagvoorzitter vervullen, daarnaast blog ik en schrijf artikelen. Mezelf typeren in één woord? Reflector!

 

Opleiding
Aan de Universiteit Leiden studeerde ik politicologie en psychologie (propedeuse). In 1997 studeerde ik af als politiek psycholoog. Mijn afstudeerscriptie over angst als bepalende emotie bij vooroordelen heb ik o.a. verdedigd op een congres van de International Society of Political Psychology in Krakau, Polen.

In 2014 heb ik het certificaat “Innovatief Trainer” behaald aan de Academie voor Innovatief Trainen. Ik heb mezelf in de loop der jaren verrijkt met diverse korte scholingen en zal dit altijd blijven doen! Omdat trainen en coachen een prachtvak is!

 

CRKBO_DocentAcademie Innovatief Trainen-logo